تولید کننده تجهیزات مکانیزه نظافت صنعتی
تولید کننده تجهیزات مکانیزه نظافت صنعتی | نظافت به سبک فردا

چالش های نظافتی پتروشیمی و پالایشگاه ها

پالایشگاه های نفت ، گاز و کارخانجات پتروشیمی به دلیل وجود تولید محصولات نفتی و مشتقات آلی ، در حین تولید همواره پسماند و آلایندههای مضری را به صورت پرخطر به چرخه اکولوژیک محیط پیرامون وارد می نمایند . حال در راستای پیشگیری از عدم ورود این پسماندها به سیکل زیستی محیط پیرامون چه راهکارهایی وجود دارد ؟ مسلما کارخانجات پتروشیمی و صنایع پالایشگاهی ستون‌ محکم‌ در سیکل اقتصاد‌ هر کشوری مثل ایران بشمار می آیند ، اینکه در راستای جلوگیری از تولید آلایندههای سمی و خطرناک ، تولیدات کارخانه‌ را به حداقل برسانیم و یا اینکه در راستای پدیدآوری راه انجام را تغییر‌ بدهیم نه امکان‌پذیر‌ است و نه راه حلی منطقی و بصرفه در راه‌ تولید‌ بشمار می آید . بهترین‌ ، سریعترین و کم هزینه ترین مسیر امکان‌پذیر جهت جلوگیری از انباشت پسماندهای شیمیایی‌ و عدم پراکنش آلایندهها در فضا‌ و سفره های آبی زیر زمینی‌ ، استفاده از وسایل و ابزار مکانیزه نظافت می باشد.

 

انواع آلودگی های صنایع نفت و گاز و پتروشیمی چیست؟

واترجت صنعتی کارخانه نفت ، گاز و پتروشیمی می تواند آلودگی هایی از قبیل نفت ، روغن ، گریس ، رسوبهای کربن و انواع پلیمرها و پوششهایی که به نام جرم بر روی سطوح مختلف قرار گرفته است‌ را به طور کامل پاکسازی نماید . دستگاه کارواش صنعتی تماما رسوباتی که بر روی تجهیزات‌ کارخانه ها قرار می گیرد را تمیز کرده و باعث‌ زیاد کردن طول عمر لوازم و دستگاه هایی می‌گردد‌ که هریک به تنهایی دارایی های یک مرکز صنعتی به شمار می آیند . به مرور زمان‌ درصورتی‌ که رسوبات ماده‌ها مختلف‌ کارخانه های پتروشیمی بر روی تجهیزات‌ باقی بماند ، موجب ضعف‌ کارکرد وسایل نیز می شود و سطوح‌ آلوده‌ به این مواد می تواند به راحتی‌ بر سلامت‌ افراد‌ حاضر در این محیطها اثر بگذارد . بنابراین استفاده از واترجت صنعت نفت و گاز و پتروشیمی برای پاکسازی این مکان ها الزامی است‌ و استفاده از روش‌های‌ دستی برای نظافت و شستشوی کارخانه های پتروشیمی بسیار سخت است.

 

چالش های نظافتی پتروشیمی

دسترسی به کلیه لوازم و سطوح در فضا هایی نظیر پتروشیمی امری دشوار بوده و در یکی از بزرگ‌ ترین مشکلات های مرتبط به نظافت‌ پتروشیمی به شمار‌ می آید . همچنین وجود آلایندههای نفتی و روغنی فراوان‌ در این پالایشگاه سبب می گردد که نظافت این مکان به راحتی میسر نشود . با توجه به این که آلودگی های تجهیزات صنعتی و سطح‌ ها در پتروشیمی ها بسیار‌ عمیق و سرسخت‌ هستند ، فرآیند نظافت و شستشو و نیز‌ بایستی در سطحی عمیق و قدرتمند صورت گیرد .آلاینده های پتروشیمی از جنبه های مختلف بسیار زیان آور و خطرناک است ، بنابراین بهتر است به جای روند های قدیمی از روش های مکانیزه برای جمع آوری این زباله ها بهره‌ مند شد . صنایع پتروشیمی قسمت ها و سالن های تولیدی گوناگونی دارند که تمامی آنها می توانند با درجه های مختلفی از شدت و ضعف در معرض‌ انواع آلاینده های صنعتی قرار گیرند . آلاینده ها در چنین محیطی فرصت مناسبی برای انتشار و انباشت دارند. این موضوع نیازمند نظافت عمیق است. ذخیره شدن بیش از اندازه آلاینده سبب کاهش عمر مفید کفپوش های این محیط ها نیز خواهد شد.

 

نظافت صنعتی در انبارهای صنایع پتروشیمی و پالایشگاهی:

همان طور که در بالا گفته شد ، نظافت صنعتی در انبار‌های‌ صنایع پتروشیمی و پالایشگاهی یکی از احتیاج های حفظ‌ سلامتی کارمندان و محیط‌ بوده است و با توجه به افزایش خطراتی که جان‌ کارمندان و کارگران این حوزه رو تهدید می‌کند‌ ، بهترین راه‌ حل بکارگیری از انواع وسایل نظافتی است که برای این کار طراحی و مهیا شده اند .

چالش های نظافتی پتروشیمی و پالایشگاه ها

استفاده از کفشوی صنعتی

در سطح‌ کارخانجات پتروشیمی و یا پالایشگاهی با توجه به تولید محصول خاص آن کارخانه ، انبارهایی با کاربری گوناگون وجود دارد‌ . ولی آن چیزی که در خصوص اکثر این کارخانجات صدق‌ می نماید این است که انبار‌ها‌ دارای متراژ بالا و آلودگی‌ فراوان‌ در سطح زمین یا بر روی قفسه‌های‌ انبار می باشند . نظافت‌ و شستشوی چنین محوطه هایی با استفاده از شیوه های سنتی امکان‌پذیر‌ نخواهد بود ، لذا جهت شستشوی کف محیط از دستگاه کف شوی صنعتی استفاده می نماییم . بنا به متراژ محیط بکارگیری از دستگاه های کف شوی سرنشین دار و یا کف شوی دستی پیشنهاد می گردد. استفاده از دستگاه کفشور صنعتی در یک کارخانه پتروشیمی و یا پالایشگاه، منحصر به قسمت انبار نمی باشد بلکه با استفاده از کف شور صنعتی، عملیات شستشوی سطح زمین را در واحد بسته بندی، اتاق کنترل، آزمایشگاه و غیره مورد استفاده قرار می گیرد.

 

سالن های تولید پتروشیمی

اسکرابر یا دستگاه‌ کف شوی صنعتی برای شستشوی سطوح کف سالن های تولیدی کاربرد‌ دارد . در پاره ای از اوقات عمق‌ آلودگی به اندازه ای است که لایه هایی از مواد نفتی و روغنی به ضخامت‌ چند سانتی متر‌ بر روی سطح زمین نقش بسته‌ و تثبیت‌ می گردند . در چنین شرایطی باید از دستگاه‌ کارواش صنعتی استفاده نمود . در غیر این جهت حذف‌ گرد‌ و غبار و چربی های سطحی امکان‌ استفاده از دستگاه زمین‌ شوی‌ صنعتی در سالن هایی که در آنها عملیات‌ صنعتی صورت می گیرد ، وجود دارد‌ .

 

بخش های اداری

پتروشیمی و پالایشگاه ها دارای بخش‌های‌ اداری هستند‌ که می تواند از لابی ، راهرو و اتاقهای متعدد تشکیل شده است . سطوح پوشیده شده از سنگ ، سرامیک ، بتن ، اپوکسی و سایر سطوح سخت به وسیله دستگاه کفشور صنعتی یا زمین شوی‌ صنعتی قابل شستن می باشند . برای شستشوی سطح‌ها کف در راهرو‌ها‌ ، اتاق ها و سالن های اداری‌ اسکرابر دستی کاربرد فراوان زیادی دارد و سریع و آسان فضاهای اداری‌ تمیز می شوند .

 

سالن غذا خوری

صنایع پتروشیمی و پالایشگاهی به صورت دائمی در حال کار‌ و فعالیت می باشند و اشخاص زیادی در بخش های گوناگون و در شیفت های کاری متفاوت مشغول به کار می باشند . بنابراین در این محیط‌های‌ وابسته به کار سالن‌های‌ غذاخوری و رستوران‌ وجود دارد‌ که بهداشت و نظافت آنها از اهمیت ویژه ای برخوردار‌ بوده و جهت‌ ارائه‌ مواد غذایی باکیفیت یکی از فاکتورهای اساسی و مهم حفظ سلامت و نظافت محیط است‌ . کف شوی‌ صنعتی یکی از کارآمدترین تجهیزاتی به شمار‌ می آید که فضای غذاخوری و تالار غذاخوری را در صنایع پتروشیمی پاکیزه‌ می سازد .

 

 

چقدر این محتوا مفید بود؟

روی ستاره کلیک کنید تا امتیاز دهید!

میانگین امتیاز / 5. تعداد آرا:

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید !

پست قبلی

جشنواره برد ، برد 20 میلیون تومانی

پست بعدی

تعمیرات دستگاه های نظافت صنعتی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *